19:10

Gripen Trollhättan BK

Referat

Förlust hemma mot Gripen

Igår torsdag var det derby i gruppspelet i supercupen. Hemmalaget LAIK tog emot Gripen Trollhättan i Sparbanken Lidköping Arena. Hemmalaget kom till spel utan målvakten Gustav Fransson och försvararen Markus Enander.

Publiken hann knappt komma in på arenan innan matchens första mål kom. Det var gästerna från Trollhättan som efter 1,5 minuter gjorde 0-1 av Mikko Lukkarila. Efter 3 min utökade Gripen ledningen till 0-2 och denna gång var det Robin Karlsson.
LAIK reducerade efter knappt 8 minuters spel till 1-2. Hemmalagets målskytt var Viktor Petersson.
Lagen fortsatte att rada upp målchanser och bortalaget tog vara på chanserna bäst och gjorde både 1-3 och 1-4 innan 24 spelade minuter totalt.
LAIK reducerade till 2-4 i slutet på första halvlek på hörna genom Victor Petersson igen.
LAIK spelade runt och ägde mycket boll men Gripen försvarade sig bra och erövrade bollen och gick till attack mot ett LAIK som blev kontrat emot.

I halvtid fick båda lagen fylla på med ny energi och andra halvlek startade med böljande spel. Gripen gjorde 2-5, 2-6 och även 2-7 innan andra halvlek var slut.
Mest anmärkningsvärda var att hemmalagets målvakt räddade två straffar inom några minuters spel.

Elitrapport eller på nlt.se

Nästa match för LAIK är mot IFK Kungälv redan nu på lördag 9/10. Matchen spelas i Vänersborg kl. 16:00.
Det är sista matchen i gruppspelet i supercupen och allt avgörs för LAIKs del om man ska gå till slutspel som är den 23-24/10 i Katrineholm.
Det är gruppvinnaren och lag nummer två som går till finalspel.